SELECT * FROM hirek_hu WHERE aktiv='1' AND id!=5 ORDER BY datum DESC LIMIT 0, 5 MCE-Nyíregyháza

Németország legnagyobb ferdekábeles hidja átadásra került a forgalom számára!

2023.11.06. 5:00 óta halad a gépjármű forgalom az új Duisburg-Neuenkamp Rajna hídon. Az első híd forgalomba helyezésével jelentős mérföldkőhöz érkezett a projekt. Ehhez a sikerhez minden projektrésztvevő hathatós együttműködésére szükség volt.

Mintegy 40 hónap építési időt követően most került forgalomba helyezésre a legnagyobb ferdekábeles híd Németországban. Ezáltal nem csak a régió forgalmi helyzete fog fenntarthatóan javulni, hanem a súlykorlátozások megszűnésével a tranzitforgalom is.

A híd a mintegy 804 méter hosszával és 30,377 méter szélességével 6 sávot ad a gépjárműforgalomnak, illetőleg gyalogos és bicikli pályát is.
Az első műtárgy üzembe helyezésével elérte az MCE a projekt első jelentős mérföldkövét, de most következik a második műtárgy kivitelezése a meglévő hídszerkezet 2024. évi lebontásával és az új szerkezet 2026. évi üzembe helyezésével.

Köszönet illet meg minden projektben résztvevőt, akiknek a fáradtságot nem ismerő munkája lehetővé tette az első hídszerkezet forgalomba helyezését.